Czego potrzeba do zrobienia frytek i kanapki z bekonem Peamea ?
Frytki i kanapki z bekonem peameal to kanadyjski przysmak. Przepis na te potrawy istnieje od ponad 100 lat. To proste danie, które można przygotować z wyprzedzeniem i podać w dowolnym momencie. Do robienia frytek i kanapki z bekonem Peamea potrzeba: bekon Peameal; Frytki; Ser kanadyjski; Sos; Masło lub margaryna.
Jakich składników użyć do frytek z boczkiem Peameal ?
Frytki z boczkiem Peameal to popularne kanadyjskie danie przyrządzane z wołowiny i wieprzowiny. Z tych frytek można również zrobić kanapki. Składniki do fryteki z bekonem Peameal:
1 funt mielonej wołowiny lub mielonej wieprzowiny
1/4 szklanki mąki, mąki kukurydzianej lub płatków owsianych plus więcej do obtoczenia mięsa
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki pieprzu
3/4 łyżeczki czosnku w proszku
1/2 łyżeczki proszku cebulowego
1/2 łyżeczki mielonego tymianku
1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody
Przepis na frytki z boczkiem Peameal:
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Posypać mąką dno patelni i smażyć, ciągle mieszając, aż do złocistego koloru. Zdjąć z ognia. Dodaj 3/4 szklanki (175 ml) wody i 2 łyżeczki (10 ml) soli do miski lub miarki; ubij 1/2 szklanki (125 ml) zimnej wody, aż składniki się połączą. Dodaj tę mieszaninę do gorącej patelni i ciągle mieszaj przez około 2 minuty lub do momentu, aż sos zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Gulasz z łosia
Kanada to kraj pełen wyjątkowych i pysznych potraw. Jednym z nich jest gulasz z łosia, przysmak, który został wprowadzony do Kanadyjczyków przez Indian Cree. To obfity posiłek, który składa się z dziczyzny, mięsa łosia, ziemniaków, marchwi, cebuli i przypraw.
Składniki na gulasz z łosia:
1/2 funta pokrojonego w kostkę mięsa z dziczyzny lub łosia;
3 funty obranych ziemniaków pokrojonych w kostkę;
1/4 szklanki pokrojonej w kostkę marchwi 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli;
2 łyżeczki soli lub do smaku;
Narodowym daniem Kanady jest gulasz z mięsa łosia i warzyw. Kanadyjczycy lubią tradycyjny gulasz swojego kraju w miesiącach zimowych, ale jest to również doskonały posiłek na każdą porę roku. Kanada ma szeroką gamę dzikich zwierząt, w tym łosie. Jednym z najpopularniejszych dań w Kanadzie jest gulasz z łosia. Jest to obfity posiłek ze świeżego mięsa łosia i warzyw, które są powoli gotowane razem przez długi czas. Danie jest zazwyczaj podawane z ziemniakami, marchewką, selerem, cebulą i pietruszką. Kanadyjczycy uwielbiają gulasz z łosia. Rząd kanadyjski ma surowe przepisy dotyczące importu mięsa łosia. Mięso jest najczęściej używane w gulaszu, ale można z niego również zrobić suszone mięso i kiełbasę. Kanada jest domem dla wielu różnych gatunków łosi, w tym amerykańskiego niedźwiedzia czarnego, żubra amerykańskiego i jelenia bielika.